bel Coolit"

Warmtepompen: verwarming van de toekomst

Een warmtepomp haalt de energie nodig om je huis te verwarmen gewoon uit de buitenlucht - zelfs als het buiten vriest dat het kraakt. Coolit werkt met Darkin Altherma.

Een warmtepomp: meer dan alleen verwarmen

Een warmtepompsysteem heeft een buitenunit, de warmtepomp die warmte aan de buitenlucht onttrekt - zelfs bij koud weer. Door middel van elektriciteit wordt die overgebracht naar je woning via een leiding of via het watercircuit. Met die waterpomp kun je je woning verwarmen. Maar in de zomer is het systeem ook omkeerbaar.

Het verwarmingssysteem kan zelfs nog meer. Zo worden de toestellen steeds vaker van filters voorzien die antibacterieel werken, of die geurtjes uit de lucht halen. Je kunt met bepaalde toestellen ook de luchtvochtigheidsgraad regelen.

Coolit hanteert volgende waterpomp-types

 

1. Lucht-lucht warmtepomp

Het type lucht-lucht warmtepomp is het meest bekend als airconditioning. Dit type warmtepomp onttrekt zijn energie aan de lucht en blaast die verwarmde lucht de ruimtes in. Ze werken doorgaan tot bij een buitentemperatuur van -15°C en leveren afhankelijk van de temperatuur verschillende keren meer energie dan ze nodig hebben.
De lucht-lucht warmtepomp is het goedkoopste warmtepompsysteem met een lagere investeringskost dan andere systemen. Perfect toepasbaar bij zowel nieuwbouw als renovatie, en vraagt ook de eenvoudigste installatie. Verkrijgbaar "heating only" of omkeerbaar heating/cooling.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp brengt de warmte, onttrokken aan de buitenlucht, naar een watercircuit op hogere temperatuur. Deze warmte kan benut worden voor verwarmingsdoeleinden en de productie van sanitair warm water. Dit systeem kan ook toegepast worden in combinatie met een bestaande cv-installatie met grote radiatoren.

Lucht is overal aanwezig en altijd beschikbaar. De lucht-water warmtepomp krijgt een plaats buiten of binnen en is gemakkelijk te installeren zonder grote kosten. Is ook toepasbaar op verschillende types binnenunits en vloerverwarming en bij hoge temperatuur lucht-water warmtepompen ook met bestaande radiatoren. In combinatie met een boiler kan er sanitair warm water worden opgewekt.

3. Water-water warmtepomp

Deze warmtepomp haalt de warmte uit de bodem of koel -of oppervlaktewater. Het grondwater heeft een constante temperatuur en is meestal voldoende aanwezig. Bij onttrekking van warmte door een warmtepomp zal de temperatuur nier dalen. Hierbij worden twee putten geboord. In een pompput wordt het grondwater aangezogen met een onderwaterpomp en wordt hieruit de warmte onttrokken door de warmtepomp. In de andere boorput geef je het koude water terug aan het grondwater. Dit systeem heeft het grootste rendement maar is ook het duurste. De water-water warmtepomp is toepasbaar met verschillende afgiftesystemen en laat ook de mogelijkheid tot natuurlijke koeling in de zomer op basis van het bodemwater.

neem-contact-op-met-coolit


 

bekijk hier productinformatie affiche: Algemeen

Daikin warmtepompen heating & cooling

  

Daikin warmtepompen verwarmen en koelen verwermen

 

Daikin warmtepompen voor thuisgebruik

 

 

Daikin binnenklimaat regeling voor uw woning

pdf
   pdf     pdf    pdf

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Daikin Emura design

 

Daikin warmtepomp lucht

 

Daikin warmtepomp lucht

 

info zwembad warmtepomp

pdf   pdf   pdf   pdf

 

 


 

 

 

 

bekijk hier productinformatie affiche: Voor zakelijk gebruik   

Panansonic airconditioners en warmtepomp

 

Panasonic commercial range

Daikin airconditioners voor winkels, restaurants en kantoren Daikin warmtepompen verwarming en koeling voor kleinhandel, hotels, restaurants en kantoren.
pdf   pdf  pdf  pdf